11 frågor!

Nu har turen kommit till oss. Vi har fått 11 frågor av Regina. Gillas! Så här går det till: 11 frågor ställs, vi svarar och skriver 11 nya frågor som vi skickar vidare till lika många personer och meddelar dem om utmaningen. Här kommer Reginas frågor och våra svar:
1. Vad betyder ditt namn och varför heter du som du gör?
jenny: Enligt en namnmugg jag hade när jag var liten betyder Jenny vänlig (galet trist, jag vet) Men annars ska det betyda Gud är nådig, vilket jag tycker mycket mer om. Jag fick namnet för då mina föräldrar trodde att Jenny var ett ovanligt namn när jag föddes. Helknasigt, I know – är ju bland det vanligaste som finns…
ellen: ellen betyder fackla eller gud är mitt ljus och det har jag delvis fått för att det är fint och delvis för att min pappas mormor hette ellen. kristina betyder den kristna och det har jag fått efter min mor som också heter det i mellannamn och vingren heter jag för att en trädgårdsmästarsläkting (som pappa säger odlade vindruvor åt kungen, vet inte om det är sant) som hellre ville heta Vingren än Eriksson. Träffar du nån som heter Vingren med V är den släkt med mig.
2. Vem ser du upp till?
jenny: Många. Just idag ser jag upp till fenomenet våren som inte behärskar sig i livfullhet och kreativitet – allt exploderar samtidigt och det är ett sammelsurium av färger och former. Helt galet. Helt underbart.
ellen: En massa människor men ofta tänker jag på min farmor. Hon inspirerar mig fortfarande med sitt liv, sina val och den inställning hon hade till mycket. Hon fattas mig.
3. Vad gör du när du inte har något att göra?
jenny: Vet inte. Det har nog aldrig hänt.
ellen: Det händer ju typ aldrig men om det skulle hända på sommaren läger jag mig helst i en hängmatta och på vintern i en soffa och lyssnar riktigt noga på musik.
4. Vilket är ditt hittills bästa val/beslut i livet? Stort eller litet.
jenny: Att gifta mig med Emanuel. Ett bättre hem kan jag inte ha.
ellen: nästan even steven… mellan att va kristen och att vara gift med min John.
5. Hur gör du/ser ut när du flyger i drömmar?
jenny: Jag springer fort (är oftast jagad) flaxar med armarna i panik och sedan flygerr jag iväg snabbt snabbt och högt högt
ellen: När jag drömmer att jag flyger går jag i en backe och sträcker ut armarna som en fågel och fäller in benen från knät och neråt och i drömmens värld är det ju helt logiskt att man då flyger och sen behöver man bara flaxa lite så är man iväg. Men man måste tro på det. börjar man tvivla faller man. som i Peter Pan.
20120427-160234.jpg
6. Vad önskar du att du kunde/var bättre på?
jenny: Att vara lugnt närvarande
ellen: jag är uppvuxen med att flytta mycket. har därför flytten i blodet. den kryper fram titt som tätt. jag är bra på att flytta. skulle vilja bli bättre på att stanna.
7. Om du bara fick äta en sak i resten av livet, vad& varför?
jenny: Granny Smith äpplen. För de är så galet goda
ellen: vill säga mormors bigaråer. men då skulle jag väl få gluten, som morfar skulle sagt, varför vet jag inte – det hör ju ihop med sädesslagen… yeahyeah nä det blir för jobbigt men det är nog det godaste jag vet. annars…
20120427-160319.jpg
8. Vad är du pedant med och vad spelar ingen roll alls?
jenny: Jag har en mani gällande att göra allt så fint som möjligt hela tiden. Har hela tiden en drivande estetisk känsla av vart jag vill och hur något ska vara, och har svårt att vila innan det det blivit precis så. En ganska dränerande fast ständigt inspirerande egenskap. Det spelar däremot ingen roll om man vill ha sommarklänning fast det är vinter. Sommarklänning it is!
ellenJag är pedantisk med mina teckningar. Hysteriskt noga att känna in när jag är klar och inte. Att stanna i tid. Samtidigt spelar det ingen roll om alla andra inte är lika nöjda när jag väl är nöjd. Glad ändå!

9. Har du någon gång tagit en springnota?
jenny: Ja. Fast det var inte meningen. Och jag minns att jag blev väldigt stött när personalen inte riktigt brydde sig när jag väl (några dagar senare) gick tillbaka och betalde – jag tyckte själv jag var så ädel och fantastisk, ha!
ellen: nope. inte vad jag vet.
10. Vad är det bästa med din stad?
jenny: Vännerna. Havet. Litenheten. Lagomheten.
ellen: att john och min syster bor i samma stad som jag. vännerna, grannarna, att man kan cykla överallt och vår trädgård
11. Vilket ord använder du för ofta?
jenny: attans och sen.
ellen: liksom och japp
Nu undrar vi, kära 1. isabelle, 2. tuss, 3. emilia, 4. linda, 5. stina, 6. bettan, 7. anna, 8. joanna, 9. tovelisa, 10.helen , 11.sofie:
1. Vem har peppat dig mest genom livet? hur?
2. Har du någon skämslåt? En låt du älskar men undviker att andra får reda på att du älskar? Vilken?
3. Hur ser ditt drömlivs-skiss ut?
4. Hur sover du helst?
5. Vad gör du för att bli på bättre humör?
6. Favoritbarnprogram? Varför?
7. Vilket inköp ångrar du mest? varför?
8. Vad ångrar du att du inte köpte?
9. Vad längtar du efter?
10. Vilken insekt skulle beskriva dig bäst? varför? (alltså inte om insekten kunde prata utan om du var en ; )
11. Vem skulle du vilja överraska och varför?
fire away!
x/ellen och jenny
Annonser

3 tankar om “11 frågor!

  1. Ping: Frågor | duger.se

  2. Ping: Bloggutmaning! 11 frågor från Distant Diying | Helen Alfvegren

  3. Ping: 11 svåra frågor | duger.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s