blomma som en galning. amen.

medan jag och jenny klurar på våra 11 frågor… vill jag prata med er om en sak. kroppen. idealen. buren. jag tänker på min kropp mycket. jag skulle vilja att jag spenderade all tid som jag spenderar på att tänka på om jag ser tjock/gravid ut i den här eller den där klänningen, på att tänka att jag faktiskt ser ut mer så här som barnet på bilden. Jag skulle vilja att jag jämt, inte bara att det ibland glimmade till och att jag just då kom ihåg, utan jämt såg på mig själv som jag ser på den här lilla tjejen ovan. Fullt med blommor i huvudet, så vacker och fri att ha just de där stora blommorna i huvudet. Att det inte spelar någon roll hur det ser ut eller om det är opraktiskt utan bara go for it. skapa. var. lek. ta dig själv på lagom stort allvar. dröm. blomma. magen är fin. liten eller stor.din kropp är ingen bur. en bur med rundingar på fel ställen. den är ett hydda som du får bo i ett tag. make your-self at home. älska dig. du är jättefin. Vill välja mina ord till mig själv. Andra ska man inte tala illa om men en själv går det visst bra att tilltala lite hur som. Nej. det ska bli ändring på det. Jag ska tänka mindre på rundningar och mer på blommor. inte låta mig begränsas av de där idealen och små kostymerna. sätta på mig favvoblusen och leva livet. tänka tankarna. drömma drömmarna och blomma som en galning. amen

hur försökern ni tänka när ni blir lite kroppsdepp? blir ni det?

I want to talk sweeter to myself and remember that I´m pretty. Like the little girl in the picture. Encourage and blossom. how do you try to think when you get body-deprest? do you?

x/ellen

Annonser

4 thoughts on “blomma som en galning. amen.

  1. För mig har det varit en ganska lång process med mycket jobb och val inblandat som gör att jag har kommit loss från att ogilla min kropp.
    Några saker: Jag började tänka på vad jag tog in, för jag insåg att jag påverkades sjukt mycket av min omgivning – mer än jag trodde. Så jag slutade att läsa vissa tidningar, gå in på vissa bloggar, se på vissa program, och så. Började ta in annat i stället. Sen slutade jag att prata alltför mycket om mina och andras nojjor. Lät dem inte ta så mycket plats, utan la min tid på andra tankar. Så blev nojjorna till slut inte så viktiga längre, och vanan att tänka på mig själv på ett visst sätt försvann. Tänkte också konkret och krasst efter vad jag tyckte var viktigt att lägga tid och tankar och kraft på, och försökte välja efter det när jag kunde och orkade. Jag tror att man kan öva bort och till saker. Förut sminkade jag mig nästan jämt. Men jag ville inte att det skulle vara något jag behövde göra för att känna mig fin. Så jag slutade. Först var det jobbigt, sen vande jag mig och nu tycker jag att jag ser ganska konstig ut med smink. Tycker jag är finast utan eller bara med lite. Så man kan ändra synen på sig själv, men det tar tid och det krävs tålamod och jobb. Bad också människor som jag vet tycker att jag är fin och vacker att säga det oftare. Och försökte se mig själv ur deras och Guds ögon när självkritiken tog över. Eller satte in en vän i min position. Tänkte: skulle jag tycka såhär om det handlade om henne och inte om mig? Då insåg jag hur sjukt jag såg på mig själv. Sen har det också hjälpt att läsa om genus och feminism och lite allmän samhällskritik, för att inse hur mycket runt omkring mig som vill att jag inte ska vara nöjd med mig själv. Som vinner på att jag gör mig själv mindre, och lägger tid på det i stället för andra saker. Och då blir jag arg och får mer kraft att vilja förändra och förstår också varför jag reagerar som jag gör och att det inte är så konstigt.
    Ojoj, detta blev långt. Men typ så här. Och jag jobbar fortfarande. Men det går lättare och lättare och jag tar små steg i taget. Heja oss!

  2. Pingback: #fromwhereiworkandforcemybraintowork « start

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s