Vårstressad?

20120416-070902.jpgmin fina granne Matilda har förvandlat sitt vardagsrum till ett växthus. Oboy vad det kommer växa! Lilla e ska få adoptera en tomatplanta av henne och ta hand om den, vattna och vårda. Mys.
Det är lätt att bli lite ”njutstressad” på våren. Allt har ju stått stilla, varit dött och vilande så länge, hela vintern har ingenting hänt och nu: pang så smäller det till och hela världen får liv, allt händer samtidigt och det känns omöjligt att hinna ta in och njuta av alla blommor, vårvindar och glada människor samtidigt. Och det är nog helt naturligt att det är så. Och det kanske är just det vi får njuta av: att allt är så sprängfullt med liv och rörelse att vi helt enkelt får njuta av fenomenet i stort. Fenomenet vår.
Funderar ibland på hur Sverige skulle sett ut om vi inte hade de 4 årstiderna, om vi inte hade varit ett folk som gått med regnkappa och tittat ner i backen större delen av året, för att sedan spricka upp i ett stort leende och hasta ut, ta på oss shorts och ligga och sola så fort solen tittar fram så fort det är åtminstone 15 grader varmt. Tror vi hade varit lite softare. Öppnare. Mjukare. Tror att vädret och klimatet påverkar mycket hur vi är som människor, som folk. Lite intressant att fundera på. Tycker iallafall jag.

Pondering upon how much the weather influences our mood, feelings and culture. Wondering what kind of people us swedes would be with a different climate. More easy going? Softer? More open?

x/Jenny

Word! Njuter i detta nu av aprilfenomenet: nyomplanterad pelargon i fönstret utanför vilket det öser ner snöblandat regn. ; ) inte konstigt vi är av det stelare mer inåtvända slaget.
Xo/e

20120416-103855.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s