det finns affärer som ger bort dugliga varor…!

HEJA!

I staden där jag bor finns det dom som tror att mat är mat längre än andra tror.

T.ex. i min mataffär ICA Ekershallen. Dom ger bort mat som blir över, som ingen annan velat köpa fast den går att äta. Till folk som behöver. Till Ria Dorkas – Hela Människan. Läs artikeln i lokalpressen här. och ett annat blogg inlägg här

Flera av mina vänner har under en tid ”dumpstrat”. Det betyder att man letar i mataffärers sopkonteinrar efter fllt dyuglig mat som kastats samma dag. Ofta är det lite fläckiga bananer som ingen vill ha. Varor som går ut dagen efter och som bara kan frysas för att vara ätliga senare om man inte är hungrig samma kväll. Maten ger som sen till behövande eller tar själva för att minska konsumtionen. minskar man konsumtionen kan man jobba mindre och få mer tid för människor. Pengar behövs ju också. Men överkonsumtion behövs inte!

När mathandlarna har fått reda på att dom har dumpster-gäster har vissa låst sina konteinrar och andra lämnat dom på glänt. Ekershallen har nu alltså inlett ett samarbete med RIA. Häng på MAXI och Tempo och alla andra!

Och vi, vi kan ligga på våra mataffärer om detta. Det är lagligt att ge bort den överblivna fullt ätliga maten. Och det finns goda exempel. ica ekers, som vi säger här,  par example!

HEJA!

X/ellen i örebro

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s